Tarieven & Werkwijze

Ga naar mijn nieuwe website:
confrontaal.nl

 

Tarieven

Mijn uurtarief is €39 exclusief btw (21%). Hieronder zet ik op een rijtje wat ik normaal gesproken in een uur voor je kan doen.

Redactie

Na bloed, zweet en tranen van het schrijven is redactie een grote stap naar het verzilveren van je werk.

Mijn redactie levert een goed leesbaar en taalkundig professioneel verzorgd manuscript op. Je krijgt de suggesties voor verbetering in de kantlijn van het document.

Eerste redactie: 3000 woorden per uur

Bij een eerste redactie haal ik taalfouten uit het manuscript, zodat het daarna bijvoorbeeld geschikt is om naar een uitgever te sturen.

Normaal gesproken is een manuscript eerder al door proeflezers inhoudelijk bekeken. Mocht je geen proeflezers hebben, dan kan ik je bij de eerste redactie ook feedback geven op o.a. verhaallijn, schrijfstijl (zoals zinsbouw en “show, don’t tell”) en perspectiefwisselingen. In dat geval moet je uitgaan van 1750 woorden per uur.

Hoofdredactie: 1750 woorden per uur

Bij hoofdredactie let ik niet alleen op taalkundige onzorgvuldigheden (zoals grammaticale fouten, spel- en stijlfouten) maar bekijk ik het manuscript ook inhoudelijk. Bij fictie kijk ik dan o.m. naar de continuïteit, uitwerking en geloofwaardigheid van personages, en dialogen.

Eindredactie: 3000 woorden per uur

Bij eindredactie haal ik de laatste taal- en interpunctiefouten eruit. Het gaat hierbij echt om “de puntjes op de i zetten” voordat een manuscript bijvoorbeeld naar de drukker gaat.

Correctie: 4000 woorden per uur

Correctie is net als eindredactie bedoeld om de laatste taal- en interpunctiefouten uit het manuscript te halen. Bij correctie, anders dan bij redactie, voer ik verbeteringen direct in de tekst door zonder uitleg in de kantlijn. Hierna is het document qua tekst klaar om bijvoorbeeld naar de drukker te sturen.

Coaching

Schrijfcoaching is altijd persoonlijk en kan bij mij van moment tot moment naar wens worden ingevuld. Het zal vaak elementen bevatten als:

  • opstellen van een schrijf- of projectplan
  • meelezen en actieve ondersteuning tijdens het schrijfproces
  • snel antwoord op schrijfvragen
  • waar nodig korte schrijfoefeningen om vaardigheden bij te schaven

Ik bied schrijfcoaching per uur aan, op die manier blijft het overzichtelijk en zit je verder nergens aan vast. Stuur je aanvraag en bij wederzijdse goedkeuring plannen we het gewenste aantal uren in.

Cursussen

Mijn aanbod van minicursussen is groeiende – lang niet alles staat op de site! Iedere minicursus bestaat uit drie lessen. Bij die lessen horen schrijfoefeningen die je kunt insturen voor uitgebreide feedback. Per minicursus breng ik 1 uur in rekening.


© 2015 – 2018  Marije Onstenk

 

Advertenties