Referenties

Ga naar mijn nieuwe website:
confrontaal.nl

 

Marije verzorgde de eindredactie van een van mijn boeken. Dat betekende dat ze extra zorgvuldig de tekst moest lezen, om eventuele fouten eruit te halen. En man, wat heeft ze die taak subliem volbracht! Naast kleine foutjes let ze ook nog eens op het verhaal en vertelt je wanneer er inhoudelijk iets niet klopt. Ze is altijd even enthousiast en opgewekt in het contact, dat ik als zeer prettig heb ervaren. Ze deelt haar mening over het verhaal en denkt zelfs hier en daar mee als iets niet in orde is. Daar hecht ik veel waarde aan, want ook al is het verhaal helemaal geredigeerd, er kunnen altijd nog wat onjuistheden in staan. Ik kan Marije van harte aanbevelen, ze werkt nauwkeurig en snel!

MichaelReefs-DSC_0540

Michael Reefs


Voor de redactie van mijn debuutroman Winteruren ben ik bij Marije terecht gekomen.
In het verleden had ik een negatieve ervaring opgedaan met een schrijfcoach die zichzelf profileerde ten koste van haar studenten: eerder dan goede adviezen te geven, haalde ze de studenten neer en ontnam ze hun het schrijfplezier.
Niets daarvan bij Marije. Zij beheerst de kunst om op een positieve manier de vinger op de zere wonde te leggen.
Zo stuurt ze bij, zonder kwetsend over te komen.
Als je dingen goed doet, straalt ze van enthousiasme.
Haar als coach te hebben, is niet enkel een verademing, het is een plezier.
Ik kan haar enkel maar aanraden bij ieder die op zoek is naar een schrijfcoach.

Filip

— Filip Bastien, schrijver van Winteruren

Cover-voorzijde-v10


Marije kwam via een schrijfcursus, waar ze teksten voor redigeert, op mijn pad. Meteen werd duidelijk dat ze zorgvuldig en met aandacht mijn teksten leest en van commentaar voorziet. Toen ik vorige zomer gebruik maakte van haar zomerkorting bij het redigeren van een x- aantal woorden wist ik zeker: met haar wil ik aan mijn boek werken. Dit werd waarheid omdat afgelopen najaar mijn gezin, familie en vrienden mij Marije als schrijfcoach cadeau gaven voor de eerste versie van mijn manuscript. Ik had me geen mooier cadeau kunnen wensen. Marijes feedback is duidelijk en wordt altijd positief gebracht, mijn verhaal wordt krachtiger. Als ik even ‘van de radar’ verdwijn vraagt ze subtiel hoe het met het schrijven gaat. Ze is echt super goed en snel in haar werk. Ik leer veel en ben mede door haar enthousiast aan mijn boek bezig wat er zeker gaat komen. Ze stimuleert in positieve zin. Ik wil Marije graag aanraden!

— Mattie Luiijf


… Drie maanden later heb ik ruim tweehonderd bladzijden geschreven met vijfentwintig cliëntcases, autobiografisch materiaal en landelijke GGZ-ontwikkelingen.
Marije weet nu meer over mij dan mijn meeste vrienden: ‘Je hebt mij veel inspiratie gegeven en daar ben ik je erg dankbaar voor,’ mailde ik naar Marije.

— Frits Bosch in zijn gastblog

Frits_Bosch_profiel_foto-300x276Gz-Psycholoog Frits Bosch is in 2017 gestopt met zijn eerstelijnspraktijk en is nu actief als beleidsadviseur, supervisor, schrijver en bassist. Momenteel is hij druk bezig met een boek met de werktitel: Psychologie dichter bij de mensen.


Marije heeft een zorgvuldige coachingstijl. Haar enthousiasme en oprechte interesse zorgen voor een prettige benadering. Ze bekeek mijn teksten vanuit de al aanwezige sterke kanten en gaf vakkundig feedback op de teksten als geheel. Het verwerken van haar taaltechnische opmerkingen heeft mijn tekst krachtiger gemaakt. Ze wist op een opbouwende manier de vinger op mijn zere plekken te leggen. Die ben ik aan gaan pakken, waardoor ik de potentie die al in het verhaal zat beter tot zijn recht kon laten komen. Marije heeft me bevestigd in mijn schrijverschap. Ik voel me gestimuleerd om verder te schrijven aan mijn roman.

— Maria Pinxter


Wauw Marije, wat heb ik veel van je mogen leren! Wat was jouw feedback waardevol. Altijd een scherpe blik en suggesties waarvan het verhaal alleen maar beter werd. Ik kon altijd op je rekenen, zelfs toen jouw hele leven op de kop stond.

Je geeft kritiek op zo’n prettige manier, dat op zich is al een kunst. Ik weet zeker dat ik mijn volgende manuscript opnieuw aan jou toe zal vertrouwen. Dank voor al je tijd, voor je scherpe blik en het leuke contact dat we eraan over gehouden hebben.

— Marloes Vrijdag

19239670_1004335219702510_952710129_n
Marloes Vrijdag is schrijfster van o.a. Deadline en diverse bundels. Daarnaast schreef ze mee aan de eerste ‘crowd novelle’ Screenshot, met Judith Visser; ze won en er werden twee hoofdstukken van haar geplaatst.


Als journalist is het heerlijk om iemand ‘in de buurt’ te hebben die jouw teksten nog eens naleest, voordat ze richting redactie gaan. Die persoon heb ik in jou zeker gevonden. Jij let zowel op inhoud als op techniek, werkt snel en weet altijd de juiste toon te pakken, ongeacht het onderwerp of de doelgroep waarvoor ik schrijf. En dat is heel knap!

Wat ik vooral heel fijn vind is jouw respect voor de schrijver. Je bent altijd positief in je suggesties en mijn verhaal blijft bij jou mijn verhaal.
Ik hoop nog veel vaker van jouw diensten gebruik te maken.

Natasja Bijl

 11259965_872628656159343_622707213_nNatasja Bijl is schrijver en freelance journalist.


Marije neemt je met zachte, maar vastberaden hand mee op je schrijverspad. Ze blijft je motiveren, aanmoedigen en onderkent als geen ander Schrijf Ontwijkend Gedrag. Deze manier van coachen is vooral heel zinnig als je, zoals ik nu, bezig bent met een verhaal dat eruit moet, maar dat de nodige emoties vergt.
Verder is ze kritisch in de goede zin van het woord. Waar wordt een tekst sterker door te schrappen en waar mag er juist wel iets bij?
Haar sterke kant, zowel in kritisch lezen als in advies geven, is perspectief.
Heel plezierig is dat ze gedurende het hele coachtraject ook de positieve kanten blijft benoemen.
Ze is secuur en laat je nooit lang wachten als je weer een stuk van je ‘kindje’ hebt opgestuurd.
Ik kan Marije alleen maar aanraden.

Elsbeth de Jager

2014-11-17 21.39.16(1)Elsbeth de Jager heeft diverse (kinder)boeken op haar naam staan. Daarnaast heeft ze haar eigen ‘Vertaal- en Tekstbureau’.


Aanbev_voor_Marije

Leonardo Pisano is schrijver van o.a. ‘Mosterd voor de maaltijd’, over het schrijven van dialogen.


Marije richt zich tijdens het proeflezen op verschillende dingen! Ze let op de taalkundige kant van het verhaal (dubbele woorden, of woorden die te moeilijk zijn voor de doelgroep bijvoorbeeld) en op de inhoudelijke kant. Bovendien benoemt ze niet alleen de negatieve punten van je verhaal, maar ook de positieve. Erg fijn!

Karine Jekel

KarineKarine Jekel is schrijfster van o.a. ‘Rover en Broertje’ (genomineerd voor de Hotze de Roosprijs).


Door Marijes heldere en kritische blik zijn sommige zinnen nog beter naar voren gekomen. Ze weet meteen de vinger op de zwakke plek te leggen en geeft duidelijke suggesties om het verhaal sterker te maken. Bovendien is ze erg goed in het beschrijven van personages, zodat het mensen met emoties worden en geen mensen van bordkarton.

Michael Reefs

foto_MichaelMichael Reefs is schrijver van de succesvolle jeugdserie
‘De Bieb-Bende.’


Ik ben op het moment te druk met solliciteren (andere dingen schrijven dus…) en zelfs mijn blog heb ik even op een lager pitje gezet.. maar wanneer ik dan tussendoor even jouw tweets langs zie komen, word ik gewoon blij, omdat mijn verhaal wel blijft hangen en wachten in mijn hoofd! Door jou word ik daar extra door herinnerd en dat is fijn.

Ivette

Ivette
Ivette blogt over haar schrijf- en leesavonturen.


Ik ben erg blij met je positieve feedback. Ik ben er nu mee bezig en merk meteen dat het verhaal krachtiger wordt. Het verschil is direct voelbaar.

Lianne Hartman

Lianne Hartman is een van de schrijvers die de schrijfoefening van maart maakte (haar verhaal staat hier ).


© 2015 – 2018  Marije Onstenk

Auteursrechten van ingezonden teksten blijven bij de oorspronkelijke schrijvers.

Advertenties