Schrijftijd inplannen

Ik schreef er al eerder over…  Neem je schrijven serieus! Plan schrijftijd in. Echt, ik zie zo vaak dat alles en iedereen voorrang krijgt boven schrijven. Natuurlijk, met een druk leven kun je niet uren per dag op je zolderkamertje gaan zitten schrijven. Maar dat is sowieso een nogal geromantiseerd beeld van de schrijver. De meeste schrijvers hebben naast het schrijven gewoon een baan om de rekeningen te kunnen betalen, want met het schrijven (in elk geval van fictie) verdien je over het algemeen (natuurlijk zijn er uitzonderingen!) niet zo veel.

Ik dwaal af… Schrijftijd. Inplannen. Pak gewoon je agenda en block een uur (of meer) per week. Dat uur gaat sociale media uit, telefoon uit, deurbel uit, partner en/of kinderen uit. En schrijven maar! Heb je daar thuis toch de rust niet voor? Wat dacht je van een uurtje schrijven in de bibliotheek? Een café, een park, desnoods sluit je je op in de badkamer.

Stok achter de deur

Meelezers zijn altijd een goede stok achter de deur. Net als afspraken met andere schrijvers (‘zeg, zullen we deze week allebei voor 2500 woorden gaan?’). Je kunt jezelf natuurlijk ook belonen in de vorm van bijvoorbeeld chocola of whisky (of beide, lekker!) als je een bepaald aantal woorden gehaald hebt. Of… neem een schrijfcoach! Ik heb al menig schrijver aan het schrijven gekregen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s